Dogovor sa MMF-om donosi otkaze?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor sa MMF-om donosi otkaze?

BEOGRAD - Vlada Srbije će se u razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) obavezati da u narednih godinu dana "žestoko" smanji broj zaposlenih u javnom sektoru, a izaći će sa zahtevom da se deficit poveća na 4,5 odsto bruto društvenog proizvoda, piše "Blic".

Izvor lista u Vladi Srbije tvrdi da će Srbija izaći pred MMF sa zahtevom za povećanje budžetskog deficita kako bi se prebrodila kriza, a da zauzvrat nudi smanjenje administracije, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svega u prosveti i zdravstvu.

Kako navodi izvor Blica, plate i penzije u javnom sektoru neće biti dodatno smanjene nego zamrznute, neće biti povećanja poreza na dodatu vrednost niti povećanja poreza na plate ili akciza.

Isti izvor lista navodi da to nisu "ad hok" mere i da bi one mogle biti primenjene u najboljem slučaju početkom godine.

Za nove mere protiv krize Vlada će pokušati da dobije što širi politički konsenzus, a prema saznanjima Blica, paket mera prvo će videti opozicija a tek onda MMF.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.