Dodik: Kosovo postalo izvoznik terorizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Kosovo postalo izvoznik terorizma

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da su dešavanja u Makedoniji posledica nezavršenog procesa raspada bivše Jugoslavije od pre više od dvadeset godina.

"Neki su mislili da se završilo albansko pitanje na ovim prostorima formiranjem takozvane nezavisne države Kosovo, ali očigledno da je ona postala izvoznik terorizma u Makedoniju", kazao je predsednik Srpske novinarima u Banjaluci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je istakao da je više medija javilo da su ekstremisti u Makedoniju došli sa Kosova i da je u toj državi reč o političkoj bici koja se sprovodi terorizmom, prenele su Nezavisne novine.

Dodik ne veruje da se terorizam iz Makedonije može preliti na teritoriju Srpske i BiH koje su, kako veruje, dovoljno stabilne.

"U BiH je veći problem što važni bošnjački političari štite one koji su bliski organizovanom kriminalu i terorizmu", ocenio je predsednik Srpske i dodao da nema poverenja u vrh bošnjačke politike, oličene u Bakiru Izetbegoviću, jer ne pruža uverenja da je spreman da se bori protiv radikalnog islama.

"Možda bi bilo dobro da svi zajedno u BiH sednemo i da se posvetimo borbi protiv terorizma, jer je očigledno da on ugrožava, ne samo jedan narod, već sve narode u BiH", naveo je Dodik.

On je kazao i da Republika Srpske ostaje privržena borbi protiv terorizma, odnosno borbi za vlastitu slobodu i zaključio da "RS nesumnjivo jeste i mora biti deo antiterorističke koalicije".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.