Dodatnih 28 miliona evra za naš narod na KiM

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 12:24

"Dodatnih 28 miliona evra za naš narod na KiM"

"Ukupno smo predvideli 28 miliona evra mimo onoga što je već opredeljeno za podršku našem narodu na KiM", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Država je dovoljno jaka da za toliko podigne davanja za naše ljude", istakao je Vučić.

"Kao što sam rekao, ići ćemo na povećanje privremene naknade za korisnike na KiM, sa 11.000 na 20.000. To nije mali novac, kada se gleda efekat na budžet. To je moguće promeniti, to je samo naš predlog. U pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i ekonomsko osnaživanje lica na KiM. Mislim da je to važna mera za sve lokalne samouprave na Kosovu i Metohiji. Tačka tri je unapređenje rada zdravstvenih ustanova na KiM kroz zapošljavanje kadrova, to je 50 novih lekara i 50 novih medicinskih sestara. To je izvanredna vest za naše ljude na KiM, i to će iznositi godišnje 2.051.282 evra", rekao je predsednik Srbije u razgovoru sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.