Izvor: B92, 21.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doći ću u policiju kada budem mogao"

Novi Sad, Herceg Novi -- Vlasnik "MK komerca" Miodrag Kostić u petak se nije pojavio na informativnom razgovoru u SUP Novi Sad.

Grupa novosadskih novinara uzalud je tokom prepodneva očekivala vlasnika "MK Komerca", Miodraga Kostića, ispred zgrade pokrajnskog SUP-a, gde mu je za devet sati u petak ujutro bio zakazan informativni razgovor sa inspektorima Odeljenja za privredni kriminal.

Kako je sam Kostić potvrdio dopisniku B92 iz Novog Sada, on nalazi se u Herceg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novom gde "završava od ranije zakazan posao". Kako prenosi novosadski "Građanski list", reč je o osnovanim sumnjama da je Kostić počinio krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi, u poslovima njegove kompanije MK komerc i NIS-a.

"Gospodinu Ajdiću, inspektoru novosadskog SUP-a, koji jutros nije želeo da potpiše da je dobio neophodnu dokumentaciju, očigledno da neko daje naloge sa željom da me kompromituje dovodeći me u MUP. Njemu i njegovim nalogodavcima poručujem da ću doći sledeće nedelje, kada ja budem mogao. To znači da mi ne pada na pamet da prekidam unapred zakazane službene obaveze zato što se nekom prohtelo da me zove!" rekao je Kostić za B92.

Prema njegovim rečima, politička hajka koja se vodi protiv njega sigurno će se završiti vrlo brzo, a da će "organizatori hajke morati odgovarati". Kostićevi advokati Vladimir Horovic i Dragan Gojković tvrde da protiv Kostića nisu podnete krivične prijave.

"Građanski list", pozivajući se na izvore iz policije tvrdi da će, ukoliko se Kostić ne odazove pozivu, za njim biti raspisana policijska poternica. Ovu informaciju u policiji nisu mogli ni da potvrde, ni da demantuju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.