Dobri uslovi za kvalitetno juneće meso

Izvor: B92, 12.Dec.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobri uslovi za kvalitetno juneće meso"

Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede najavilo je mere mere podrške za mlade poljoprivrednike, naročito one koji žive u takozvanim "devastiranim područjima".

U tim područjima prisutno je demografsko pražnjenje.

Ministar Branislav Nedimović je na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, na kojoj su razmatrani predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoju i zakona o vodama koje je podnela Vlada Srbije, rekao da je ideja bila da se proširi krug onih koji mogu biti korisnici budžetskih sredstava, pre svega u sektoru stočarstva.

Došli smo na ideju da uvedemo podsticaje kojim bismo mogli da podržimo očuvanje broja krava koje su baza za proizvodnju teladi za tov. Srbija ima dobre uslove za proizvodnju kvalitetnog junećeg mesa i naša ideja je da finansijski pomognemo one koji se bave ovom proizvodnjom”, rekao je Nedimović.

Govoreći o predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju on je rekao da predložena rešenja idu u pravcu da se omogući korišćenje IPARD sredstava i utvrde procedure za njihovo odobravanje.

Izmenama tog zakona, kako kaže, biće omogućena potpuna transparantnost u pogledu procedura.

Takođe, što se tiče 175 miliona evra koja su na raspolaganju Srbiji, ideja je da tokom sledeće godine bude objavljen prvi konkurs, dodao je.

Izmene zakona predstavljaju korak napred i podrazumevaju implementaciju evropskih standarda u sistem”, rekao je ministar.

Što se tiče Predloga izmena Zakona o vodama Nedimović je rekao da postojeći propis iz 2010. nije dao kvalitetna rešenja u načinu upravljanja na ovim prostorima.

Biće definisane procedure i uveden red u ovu oblast, naglasio je.

Kako je rekao, cilj je da se na kvalitetan način upravlja vodnim prostorima kako se ne bi došlo u situaciju kakva je bila 2014, kada su zemlju zadesile velike poplave.

Što se tiče naknada za odvodnjavanje, Nedimović je naveo da Poreska uprava više neće biti organ za to, već nadležno javno- vodoprivredno preduzeće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština danas o poljoprivrednim zakonima

Izvor: Beta, 13.Dec.2016, 01:32

Sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas raspravom o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i izmenama i dopunama Zakona o vodama.Izmene Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju predvidjaju procedure i rokove...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.