Dobit Tata stila opala za 60 odsto

Izvor: S media, 26.Jun.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Tata stila opala za 60 odsto

Godišnja dobit indijske kompanije Tata stil, koja je šesti proizvodjač čelika u svetu, smanjila se za 60 odsto zbog pada potražnje usled ekonomske krize u svetu.

Ogranak Tata stila u Mumbaju, nekadašnjem Bombaju, saopštio je da je u budžetskoj 2008-2009. godini, koja je završena u martu, ostvarena dobit od 49,5 milijardi rupija, odnosno milijardu dolara, dok je u prethodnoj godini ostvarena dobit od 123,5 milijardi rubija.

Obrt kompanije se povećao za godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dana sa 1.310 milijardi rupija na 1.470 milijarid rupija (28,4 milijardi dolara).

Troškovi restruktuiranja fabrika u Evropi, koji su procenjeni na 40 milijardi rupija, i pad potražnje čelika uticali su na smanjenje prihoda Tata stila, navodi se u saopštenju.

Generalni direktor Tata stila B. Muthuraman je rekao da neće biti otpuštanja u Indiji i da kompanija planira da proizvede u toj zemlji 10 miliona tona čelika do 2011. godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.