Dobit Nove banke 24,5 miliona maraka

Izvor: Capital.ba, 01.Avg.2023, 12:56

Dobit Nove banke 24,5 miliona maraka

BANJALUKA – Nova banka Banjaluka ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine dobit od 24,5 miliona maraka, što je za 5,7 miliona KM više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Foto: Gerila.info Polugodišnji finansijski izvještaj Nove banke pokazuje snažan rast prihoda od kamata i naknada i provizija. Tako su neto prihodi od kamata u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 42,5 miliona KM i veći su za devet miliona u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi banke od naknada >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i provizija povećani sa 11,9 na 16,9 miliona maraka. Ukupan kapital Nove banke na kraju prvog polugodišta iznosio je 278,6 miliona KM i veći je za 24,6 miliona KM u odnosu na kraj 2022. godine. Podsjećamo, Nova banka je prošlu godinu završila kao najprofitabilnija banka u RS sa zaradom od 41 milion KM. CAPITAL: M. Lj. Чланак Dobit Nove banke 24,5 miliona maraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Naplata javnih prihoda u Srpskoj veća za gotovo 300 miliona

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2023, 11:55

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u prvih sedam mjeseci tekuće godine na račun javnih prihoda RS prikupila je ukupno 2,085 milijardi KM, što je za skoro 300 miliona KM ili 17 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, navode iz ove ustanove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.