Izvor: B92, 19.Feb.2024, 17:55

Dobit MOL grupe pala 36 odsto

Mađarska energetska kompanija MOL Grupa objavila je rezultate za 2023. godinu i četvrti kvartal prošle godine.

Iz njih proizlazi da je njena dobit pre oporezivanja u 2023. godini pala za 36 odsto međugodišnje na 1,936 milijardi dolara.

"Zbog izuzetnih i teških eksternih okolnosti, naša dobit pre oporezivanja je smanjena u 2023. To nije iznenađenje jer se bližimo kraju godine geopolitičkih, makroekonomskih i industrijskih tenzija, u kojoj je regulatorno i poresko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okruženje nastavilo da vrši dodatni i veliki pritisak na nas", naveo je predsednik i izvršni direktor MOL Grupe Žolt Hernadi.

On je naveo da je kompanija uprkos izazovima imala dobru godinu i interni učinak koji je bolji od očekivanog.

Kompanija je ostvarila celogodišnju čistu CCS EBITDA od 3,1 milijardu dolara, premašujući ažurirane ciljeve.

"Izazovi sa kojima smo se suočili u 2023. godini samo su nas učinili odlučnijima da uspemo", istakao je Hernadi.

MOL grupa očekuje da će njen profit pre oporezivanja u 2024. godini biti oko 1,6 milijardi dolara i EBITDA oko 3 milijarde dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.