Dobit Karfura pala za petinu

Izvor: B92, 11.Mar.2016, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Karfura pala za petinu

Neto profit francuskog lanca samoposluga Karfur pao je za 21,5 odsto, na 980 miliona evra u prošloj godini zbog troškova reorganizovanja poslovanja.

Jednokratni troškovi povezani sa reorganizovanjem poslovanja dostigli su cifru od 257 miliona evra, prenosi agencija Frans pres.

Kada se uzme u obzir otvaranje Karfurovog ogranka Karmila u 2014. godini i troškovi integracije lanca samoposluga Dia, prilagođeni neto profit je porastao za 7,1 odsto, na 1,11 milijardi evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Finansijski direktor Karfura Pjer Žan-Sivinjon je izjavio da je prošla godina bila "četvrta uzastopna godina rasta" za kompaniju.

Profit iz poslovanja je skočio za 2,4 odsto, na 2,44 milijarde evra, podstaknut boljim poslovanjem u Španiji i Italiji, dok je neto promet u 2015. godini porastao za 4,1 odsto, navodi se u saopštenju kompanije.

Karfur je, takođe, iskusio snažan rast poslovanja u Latinskoj Americi, gde je registrovao povećanje operativnog profita od 23,5 odsto.

Francuska kompanija je predložila isplatu dividendi od 0,70 evra po akciji, što je za 2,9 odsto odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Posle objavljivanja najnovijih vesti, akcije Karfura su na Pariskoj berzi pale za 0,8 odsto, na 25,14 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.