Do gradjevinske dozvole za 28 dana

Izvor: Beta, 28.Nov.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do gradjevinske dozvole za 28 dana

BEOGRAD, 28. novembra 2014. (Beta) - Nov zakon o planiranju i izgradnji koji će omogućiti izdavanje gradjevinskih dozvola u roku od 28 dana, tokom decembra biće usvojen u Skupštini Srbije rekla je u petak ministarka za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović.

Dodala je da je ministarstvo pripremilo i sva podzakonska akta, tako da će zakon o planiranju i izgradnji stupiti na snagu odmah, prvog dana donošenja.

"Do kraja januara 2015. godine, očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da će zaposleni u lokalnim samupravama već moći da kažu - da, mi možemo da izdamo dozvolu o roku od 28 dana", rekla je Mihajlović za televiziju "Pink".

Ona je naglasila da se do sada za gradjevinsku dozvolu čekalo od 200 do 700 dana, a u Beogradu 316 dana.

Prema njenim rečima, gradjevinska dozvola će od sada moći da se izda u tako kratkom roku zato što će potencijalni investitor za sve što mu treba dolaziti na jedan šalter koji će se nalaziti u zgradama opština lokalnih samouprava.

Mihajlović je kazala da će investitor, bilo da je u pitanju fizičko lice ili velika nacionalna kompanija, doći na šalter da preda idejni projekat, a da će sve ostalo uraditi zaposleni u lokalnoj samupravi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA 28 DANA: Zakon o planiranju i izgradnji već u decembru

Izvor: Kurir, 28.Nov.2014

Do kraja januara 2015. očekujem da će zaposleni u lokalnim samoupravama već moći da kažu - da, mi možemo da izdamo dozvolu o roku od 28 dana, rekla je ministarka..BEOGRAD - Nov zakon o planiranju i izgradnji koji će omogućiti izdavanje građevinskih dozvola u roku od 28 dana, tokom decembra biće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.