Do 15. maja prijava poreza na dohodak građana iznad 2,47 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 15. maja prijava poreza na dohodak građana iznad 2,47 miliona

Građani koji su u 2018. godini ostvarili dohodak veći od trostrukog iznosa prosečne godišnje zarade po zaposlenom u Srbiji, odnosno veći od 2.470.644 miliona dinara, imaju rok do 15. maja da podnesu prijavu poreza na dohodak.

Kako je saopšteno iz Poreske uprave, obveznici godišnjeg poreza na dohodak građana su fizička lica rezidenti, za dohodak ostvaren na teritoriji Srbije i u drugoj državi, i nerezidenti za dohodak ostvaren na teritoriji Republike Srbije.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna godišnja zarada po zaposlenom u Srbiji iznosila je 823.548 dinara u 2018. godini.

Iznos trostruke prosečne godišnje zarade, odnosno 2.470.644 dinara ne podleže porezu na dohodak građana.

Poreska prijava za godišnji porez na dohodak građana može se podneti u papirnom i elektronskom obliku na obrascu PPDG-2R, podseća Poreska uprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.