Đurić: Spremni smo na maksimalan kompromis

Izvor: Capital.ba, 11.Apr.2023, 15:54

Đurić: Spremni smo na maksimalan kompromis

BANJA LUKA – Direktor Autoprevoza Sladomir Đurić kaže da su spremni na maksimalan kompromis u vezi sa Starom autobuskom stanicom i da traže samo ulazak u posjed parkinga preko puta „Galerije“ za što je i zakazano sudsko izvršenje 13. aprila. Foto: Capital/Printscreen „Pravosnažnu presudu imamo pune tri godine, predlagali smo i bivšem i sadašnjem rukovodstvu grada da se dogovorimo, na kraju smo tražili sudskim putem ulazak u posjed samo parkinga, jer ne možemo vječno čekati“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kaže Đurić. Za sve ostale parcele koje su obuhvaćene presudom, nastavlja on, otvoreni smo za razgovor i kompromis. „Svjesni smo da je ovo rukovodstvo grada došlo na svršen čin, kad smo mi već imali presudu i da oni nisu ni za šta krivi i zato smo sa njima spremni da napravimo maksimalan kompromis. Naši advokati vode postupak u skladu sa zakonom, očekujemo i od strane grada da poštuju zakonske okvire“, kaže Đurić. Prema njegovim riječima, „sporno“ zemljište bilo je iskazano kao kapital „Autoprevoza“ u programu privatizacije koji je usvojen 1999. godine. „Godinu dana je taj program privatizacije bio na javnom uvidu, tada je grad mogao prigovoriti da se to izbaci i onda bi vrijednost firme bila daleko manja, ali nije. I kao takvo od strane Vlade RS je privatizovano i prodato 2002. godine“, kaže Đurić. On dodaje da je tako kupljeno i da je to čista stvar, ističući da spor nije ni trebao da se vodi, jer jasno piše šta se prodavalo i šta je kupljeno. „Mi 21 godinu čekamo da preuzmemo našu imovinu i sad tražimo da uđemo u posjed samo u dio tih parcela, a da smo spremni da se oko ostalih dogovaramo i pravimo kompromis sa gradom. Smatram da je to sa naše strane više nego korektno s obzirom na to koliko smo čekali i kroz šta smo sve prošli“, poručuje direktor „Autoprevoza“. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je potvrdio da još nije postignut sporazum sa ovim preduzećem koji bi odgodio izvršenje zakazano za 13. april. Stanivuković je ponovio da je spreman da razgovara sa predstavnicima ovog preduzeća kako bi postigli dogovor oko dijela na kojem se nalazi parking, ali je podvukao da razgovori oko Vidovdanske ulice i dijela oko „Kraševog parkinga“ ne dolaze u obzir. „Oni su tužili Grad za 12 miliona KM na osnovu odštete. Mi smatramo da se oni trebaju odreći ove tužbe i ulice. Put je javno dobro to se ne može privatizovati, kao ni Galerija koja je zaštićen objekat koji se nalazi u blizini“, kazao je Stanivuković. CAPITAL: D. M. Чланак Đurić: Spremni smo na maksimalan kompromis се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Autoprevoz: Tražimo ulazak samo na parking, za ostale parcele smo spremni na kompromis

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2023

BANJALUKA - Tri godine imamo pravosnažnu presudu za sve parcele na Staroj stanici. Tražimo ulazak u posjed samo parkinga preko puta Muzeja savremene umjetnosti, a za ostale parcele smo spremni na kompromis i da se sa gradom dogovorimo. Mislim da je nakon 20 godina čekanja sa naše strane to korektno.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.