Đorđević: Izmene neće doneti smanjenje davanja

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Izmene neće doneti smanjenje davanja

Beograd -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je cilj izmena Zakona o socijalnoj zaštiti da bude efikasniji.

Kako je rekao, nije cilj da se bilo kome smanje ili ograniče socijalna davanja.

Ministar je napomenuo da je javna rasprava održana u svim gradovima, te da bi, pre kritike, trebalo sačekati konačnu verziju predloga.

Đorđević je, komentarišući kritike na predložene izmene Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o socijalnoj zastiti, rekao da je namera da se izradi moderan zakon, koji bi bio funkiconalan.

Zato je, dodaje, pokrenuta inicijativa da zakon dobije “šire primedbe", i da je zato bila održana javna rasprava u svim delovima Srbije, a stručna javnost dala mišljenje.

„Onda sam primetio da postoje neki subjekti u državi, koji su već 'a priori', pre nego što je Ministarstvo zauzelo stav o primedbama, izašli sa kritikama, što nije u duhu demokratije. Ministarstvo tek treba da zauzme stav o primedbama i kada predlog uđe u međuresornu proceduru, možemo da pričamo da li je dobar ili ne“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

Podvukao je da izmene zakona ne idu u pravcu da se bilo kome smanje ili ogranične neka socijalna davanja, već je ideja efikasniji rad i bolje funkcionisanje Centara za socijalni rad.

"Sačekajte da vidimo kako će predlog da izgleda, spreman sam da odgovorim novinarima za sve što budemo prihvatili", zaključio je Đorđević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Cilj izmene nije da se nekome smanje socijalna davanja"

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da je cilj izmena Zakona o socijalnoj zaštiti da bude efikasniji, a ne da se bilo kome smanje ili ograniče socijalna davanja...Ministar je napomenuo da je javna rasprava održana u svim gradovima, te da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.