Đokić: RS spremna za saradnju u energetskom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: RS spremna za saradnju u energetskom sektoru

Republika Srpska je spremna za intenziviranje saradnje sa Srbijom u oblasti energetike, izjavio je danas ministar energetike industrije i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

On je na 15. Ekonomskom samitu podsetio da Republika Srpska i Srbija imaju potpisan sporazum o specijalnim vezama, koji omogućuje jačanje saradnje u svim oblastima.

Prema njegovim rečima, potpisan je i trojni sporazum sa Italijom koji se odnosi na izgradnju hidroelektrana na reci Drini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Mi smo spremni na tu saradnju", rekao je Đokić i naglasio da Srbija i Republiak Srpska treba da pristupe izgradnji novih energetskih objekata.

Republika Srpska, istakao je on, neće privatizovati elektroprivredu, jer je to "ključni resurs na kojem se može razvijati RS".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez većeg kreditiranja nema rasta

Izvor: B92, 08.Jun.2015

Direktor EBRD u Srbiji Mateo Patrone izjavio je da privrednog rasta nema bez većeg kreditiranja privrede, ali i investicija u infrastrukturu...Patrone je na 15.Ekonomskom samitu Srbije, čiji je Tanjug biz medijski partner, rekao da je neophodno rešiti niz problema u bankarskom sektoru kako bi se pokrenuo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.