Đilas: Niko ne primorava Beka da proda Luku Beograd

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Niko ne primorava Beka da proda Luku Beograd

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da niko ne primorava vlasnika Luke Beograd da luku proda.

"Na javno izrečenu ponudu, na isti način smo i odgovorili", rekao je Đilas Tanjugu.

On je objasnio da prema podacima kojim raspolaže, za 92,75 odsto akcija Luke Beograd plaćeno je 37.187.603,02 EUR, u međuvremenu, "Vorldfin" je stekao još 0,9 odsto akcija Luke Beograd i izvršio dokapitalizaciju kompanije.

"Dali smo ponudu da za isti iznos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za koji je većinski paket kupljen, isti i otkupimo. Ni za evro više, ni za evro manje", rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, Beograd nije banka i ne može nikome da isplaćuje kamate za uložena sredstva ili ispunjava ekonomska očekivanja prodavca.

"Naš jedini interes u ovoj ponudi je da se razreši dugogodišnji spor koji ometa i dalji razvoj lučke delatnosti u Luci Beograd i privredni razvoj ove lokacije", ocenio je Đilas.

Ukoliko je kompanija "Vorldfin" spremna da po ovakvom principu proda svoje akcije u Luci Beograd, pod uslovom da ne postoje dugovanja prema trećim licima, Beograd je spreman da u najkraćem roku realizuje ponudu o kupovini Luke, poručio je Đilas.

On je dodao da ukoliko ta ponuda nije prihvatljiva, nastaviće borbu za zemljište za koje tvrdi da ne pripada Luci Beograd, već građanima Beograda.

"Verujemo da ćemo svoja prava ostvariti kroz redovan sudski postupak", rekao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je poručio da su Luci Beograd, kao i svim privrednim subjektima u Beogradu, na raspolaganju za dalji razvoj njihove osnovne delatnosti ukoliko je ona u interesu grada.

Većinski vlasnik Luke Beograd je firma "Vorldfin" registrovana u Luksemburgu, a u vlasništvu beogradskog biznismena Milana Beka.

Beko je zbog spora sa Gradom ponudio da državi ili Gradu Beogradu proda vlasništvo u Luci, po ceni od 74 miliona evra.

Povezane vesti: Beko hoće da proda Luku, ali skuplje nego što je platio Đilas: Beograd spreman da kupi Luku Đilas: Podržaću dogovor koji je dobar za grad

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko tera vlasnika Luke da je proda?

Izvor: Mondo, 30.Jun.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da niko ne primorava vlasnika Luke Beograd da luku proda.

Nastavak na Mondo...

Grad daje cenu po kojoj je otkupljen većinski paket luke

Izvor: EMportal, 30.Jun.2011

Niko ne primorava vlasnika Luke Beograd da luku proda, a Grad Beograd je spreman da otkupi to preduzeće po istoj ceni po kojoj je otkupljeno većinsko vlasništvo, izjavio je danas za Betu gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Nastavak na EMportal...

Đilas: Grad nije banka

Izvor: RTS, 30.Jun.2011

Beograd nije banka i ne može nikome da isplaćuje kamate za uložena sredstva, kaže gradonačelnik Dragan Đilas. "Luku Beograd" možemo da kupimo po istoj ceni po kojoj je i prodata, rekao je Đilas. Rukovodstvo "Luke" navodi da je spremno na razgovor...Niko ne primorava vlasnika "Luke Beograd" da...

Nastavak na RTS...

Đilas: Beograd nije banka i ne može nikom da plaća kamate

Izvor: Blic, 30.Jun.2011

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da Beograd nije banka i ne može nikome da isplaćuje kamate za uložena sredstva ili ispunjava ekonomska očekivanja prodavca. ..Đilas je rekao Tanjugu da niko ne primorava vlasnika Luke Beograd da luku proda i dodao da na javno izrečenu ponudu,...

Nastavak na Blic...

Đilas za Luku ne da više, Beko neće manje

Izvor: Danas, 30.Jun.2011

Rukovodstvo Luke Beograd saopštilo je juče da je spremno da razgovara sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom o razvoju Luke i tog dela grada, ali ne i da proda akcije za 40 miliona evra, koliko je Đilas javno ponudio.

Nastavak na Danas...

Đilas: Beko ne mora da proda Luku, Grad Beograd nije banka da isplaćuje kamate

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jun.2011

BEOGRAD - "Dali smo ponudu da za isti iznos za koji je većinski paket kupljen, isti i otkupimo. Ni za evro više, ni za evro manje".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Sučeljavanje Djilasa i Milana Beka

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 08:49

Gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas: Dajemo 40 miliona. Ni evro više, ni evro manje. Milan Beko, vlasnik u Luci Beograd: Zašto se ranije niste interesovali za Luku? ..Dragan Djilas..Niko ne primorava vlasnika Luke Beograd da Luku proda - izjavio je u četvrtak Tanjugu Dragan Đilas, gradonačelnik...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.