Đilas: Ne deliti stanove za Gazelu

Izvor: B92, Beta, 17.Mar.2010, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ne deliti stanove za Gazelu

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je izrazio skepsu zbog odluke EIB-a da odobri povlačenje samo prve tranše kredita za obnovu Gazele.

Đilas je naveo da je neophodno utvrditi čime se konkretno uslovljava dobijanje kredita i ako je uslov obezbeđenje stanova za raseljene romske porodice od toga treba odmah odustati.

Gradonačelnik Beograda je upozorio da se, ako to ne bude urađeno, za nekoliko meseci može doći u situaciju da zahtev EIB ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti ispunjen, što će dovesti do toga da i odobrenih deset miliona evra moraju biti vraćeni banci.

Đilas je u pismu direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku naveo da Grad Beograd još nije dobio detaljnu studiju odvijanja saobraćaja u vreme rekonstrukcije Gazele, navodeći da ta studija treba jasno da pokaže šta se dešava sa saobraćajem u svim delovima grada u kojima će zatvaranje Gazele ostaviti posledice.

Posebno, navodi se u pismu, kakav će biti zajednički efekat istovremenog zatvaranja Gazele i rušenja nadvožnjaka kod Sajma, što je neophodno zbog izgradnje petlje kod Radničke ulice na novom mostu na Adi Ciganliji.

Gradonačelnik Beograda je naveo da bez te studije Grad Beograd neće biti u mogućnosti da na bilo koji način participira u projektu obnove mosta Gazela.

Đilas je rekao i da je iz medija obavešten o potpisivanju ugovora o obnovi Gazele, kao i da "ne ulazi u to kako se potpisuje ugovor na iznos od 58 miliona evra, a obezbeđen je kredit od 30 miliona evra".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.