Odluka o vrsti metroa

Izvor: S media, 13.Apr.2010, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o vrsti metroa

Gradonačelnik Dragan Djilas izjavio je danas da će Skupština grada, tokom leta, posle ozbiljnih stručnih studija, usvojiti odluku o tome koja će vrsta metroa biti gradjena u Beogradu.

"Iako još nismo ni krenuli sa gradnjom, već smo se suočili sa nepoverenjem, nevericom i brojnim otporima", rekao je Djilas.

"U ovu priču mnogi ne veruju, ali ja tvrdim da će Beograd imati metro", istikao je gradonačelnik gostujući na televiziji Pink.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Djilas je ponovio da će prva faza izgradnje koštati oko 700 miliona evra i da će se graditi tri linije.

Prva će ići od Zemuna, preko Novog Beograda, do Trga Republike i Vukovog spomenika, druga od Vukovog spomenika ka Banovom brdu i Vidikovcu, a treća će, preko mosta na Adi Ciganliji, spojiti taj deo grada sa Novim Beogradom, precizirao je Djilas.

Gradonačelnik je rekao da "izgradnja metroa nije nešto što se izgradi, pa se stavi tačka i kaže da je završeno".

"Na primer, prvi planovi o gradnji metroa u Beču doneti su još 1840. godine, od tada je prošlo mnogo godina, a on se još gradi", istakao je gradonačelnik.

"Mnogo toga što oni imaju možemo da uradimo i ovde u Beogradu, poput mosta preko Ade Ciganlije i mosta koji će povezati Zemun i Borču", ocenio je Djilas.

Djilas je najavio da će grad ovih dana potpisati ugovor sa Kinezima oko izgradnje mosta Zemun - Borča.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Beograd sigurno dobija metro

Izvor: B92, 13.Apr.2010

Beograd -- Gradonačelnik Dragan Đilas kaže da će Skupština grada, tokom leta, posle ozbiljnih stručnih studija, usvojiti odluku o tome koja će vrsta metroa biti građena..."Iako još nismo ni krenuli sa gradnjom, već smo se suočili sa nepoverenjem, nevericom i brojnim otporima", rekao je Đilas...

Nastavak na B92...

Prestonica će uprkos svemu imati metro

Izvor: Danas, 14.Apr.2010, 00:32

Tokom leta Skupština grada će, posle ozbiljnih stručnih studija, usvojiti odluku o tome koja će vrsta metroa biti građena u Beogradu. Prva faza izgradnje koštaće oko 700 miliona evra. Gradiće se tri linije. Prva će ići od Zemuna, preko Novog Beograda, do Trga Republike i Vukovog spomenika,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.