Izvor: B92, 28.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelićeva kampanja "Održivo napred"

Sombor -- Božidar Đelić danas u Somboru započinje kampanju uključivanja građana u stvaranje konačnog teksta Strategije održivog razvoja.

Javna diskusija u okviru kampanje "Održivo napred", koju organizuje Kabinet potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića i Opština Sombor, uz podršku Agencije za razvoj Ujedinjenih nacija i Švedske agencije za međunarodni razvoj, biće održana danas u Somboru.

Sombor je prvi od 16 gradova u kojima će Đelićev kabinet, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom oktobra i novembra, predstaviti javnosti Nacrt strategije održivog razvoja Republike Srbije.

Cilj kampanje je da građani Srbije, kroz javne diskusije širom zemlje, ali i putem Interneta, aktivno učestvuju u stvaranju konačnog teksta Strategije održivog razvoja.

Aktivno učešće građana, nevladinih organizacija i lokalne samouprave od suštinskog je značaja ne samo za izradu strategije, nego i za njenu primenu u političkom i privrednom životu Srbije.

Srbija će, usvajanjem Strategije održivog razvoja, dobiti jasan odgovor kako uskladiti ekonomski razvoj, socijalna i pitanja zaštite životne sredine, navedeno je u saopštenju Kabineta srpskog vicepremijera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.