Izvor: Blic, Beta, 07.Avg.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Proveriti ugovore o privatizaciji

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da je neophodno proveriti ugovore o privatizaciji i raskinuti sve privatizacije u kojima kupci ne ispunjavaju obaveze.



"Ministarstvo ekonomije i Agencija za privatizaciju moraju da pretresu sve ugovore iz privatizacije, jer ne može da se desi situacija da je neki imućan čovek kupio 20 preduzeća u Srbiji i na jednoj strani pravi veliki profit, a na drugoj otpušta radnike", rekao je Đelić jagodinskoj televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Palma plus.

Potpredsednik vlade je dodao da se moraju raskinuti ugovori sa onima koji ne ispunjavaju obaveze iz privatizacije i nakon toga bi trebalo pronaći bolje partnere za privatizovane firme.

"To je prva mera za rešavanje socijalnih problema u zemlji", naveo je Đelić i dodao da je druga dodatni paket mera socijalne prirode, sa kojim će radna grupa Vlade Srbije izaći do kraja avgusta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.