Đelić: Izvoz isti kao u 15. veku

Izvor: B92, 10.Mar.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Izvoz isti kao u 15. veku

Beograd -- Govoreći o nepovoljnom spoljnotrgovinskom bilansu, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da Srbija danas izvozi ono što je izvozila i u 15. veku.

"Srbija je prošle godine imala veći izvoz nego prethodnih godina, ali ova godina će biti značajno teža. S druge strane, mi i dalje izvozimo ono što je, da kažem, Bog ili šansa nama dodelila - kvalitetne jabuke, dobar šećer i nešto prerađenog metala i guma", rekao je Đelić na dodeli nagrada kompanijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za inovativnost i društvenu korisnost.

"Mi i dan-danas, u ne maloj meri, izvozimo ono što smo izvozili u 15. veku, a vreme je da uđemo, kroz ono što proizvodimo i izvozimo, u 21. vek", dodao je Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.