Dizni stvara novo medijsko carstvo

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 13:38

Dizni stvara novo medijsko carstvo

Dizni planira spajanje sa indijskom medijskom kompanijom vredno 8,5 milijardi dolara.

Kompanija Dizni je saopštila danas da, u poslu vrednom 8,5 milijardi dolara, namerava da spoji svoju filijalu Star Indija sa medijskom kompanijom Viakom18, koju podržava Rilajans industris Mukeša Ambanija.

Rilajans će voditi novi posao, a to partnerstvo bi moglo da izraste u jednu od najvećih medijskih imperija u Indiji, preneo je Bi-Bi-Si.

Ambani, najbogatiji čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Azije, tako namerava da reši probleme kompanije koja se bavi strimingom u Indiji, a obećao je i da će obezbediti 1,4 milijarde dolara za pokretanje nove firme.

Indijski biznismen, koji je svoje bogatstvo od 100 milijardi dolara (prema Forbsu) izgradio u hemijskoj i naftnoj industriji, nazvao je spajanje "značajnim sporazumom koji najavljuje novu eru u indijskoj industriji zabave“.

Kompanije su saopštile da očekuju kako će posao, za koji je još uvek potrebno odobrenje nadležnih, biti završen krajem ove ili početkom sledeće godine.

Kombinovana firma mogla bi da ima više od 120 kanala, koji bi opsluživali oko 750 miliona korisnika širom zemlje.

Viakom18, koji je nastao 2007. godine kroz partnerstvo između Rilajans i Paramaunta, trenutno ima oko 40 kanala.

Dizni je preuzeo "Indijske zvezde" nakon što je 2019. godine kupio deo medijske imperije Foks Ruperta Mardoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.