Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac za dokapitalizaciju "Knjaza"

Aranđelovac -- Vlade Divac ostaje pri svojoj ponudi da dokapitalizuje fabriku vode i sokova "Knjaz Miloš" iz Aranđelovca.

"Moje namere prema 'Knjazu Milošu' su uvek bile iskrene i ne bih želeo da budem čovek između dve vatre", rekao je Divac u utorak. Divac je, kako prenose beogradski elektronski mediji, naglasio da ne želi da priča o svojim poslovnim planovima da bi, kako je rekao, izbegao manipulcije kakavih je bilo u poslednje dve godine.

Agencija za privatizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 6. avgusta ove godine potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijom" MAG 12 LLC Delaware", čiji je vlasnik Divac", i rukovodstvom "Knjaza Miloša", o dokapitalizaciji te kompanije. Memorandumom je predviđeno da Divac kupovinom novih akcija postane većinski vlasnik fabrike.

Za kupovinu manjinskog paketa akcija "Knjaza Miloša" javnu ponudu su nakon toga dostavili kompanija FPP Balkan limitid, slovenačka kompanija "Pivara Laško", vodeća francuska prehrambena kompanija "Danone" i beogradska "Delta".

Za jednu akciju "Knjaza Miloša" najvišu cenu od 10.000 dinara ponudila je "Delta", dok je "Pivara Laško" spremna da plati 9.500 dinara za akciju, "Danone" 9.100, a FPP Balkan limitid 9.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.