Direktor Lutrije podneo ostavku

Izvor: Akter, 30.Jul.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Lutrije podneo ostavku

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo je ostavku iz moralnih razloga, saznaje N1 i navodi da je ostavka usledila nakon izvlačenja igre na sreću "Loto"

Izvlačenje koje je obavljeno u utorak izazvalo je veliku sumnju gledalaca da je namešteno.

 Sumnju u regularnost u 59. kolu izazvala je činjenica da se peti broj kombinacije pojavio najpre na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Iz Državne lutrije poručili >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su u sredu da je u pitanju tehnička greška i da je izvlačenje regularno. U Tužilaštvu su najavili provere.

Predsednik Komisije za izvlačenje Ljubomir Škorić izjavio je da je došlo do "greške čoveka koji unosi brojeve sa lopticama u softverski program".

"Po zakonima verovatnoće postojala je mogućnost da izađe broj 21, i on je izašao", rekao je u sredu Škorić.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je navela da je Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo nalog policiji za prikupljanje potrebnih informacija.

Ona je istakla u sredu da je Tužilaštvo odlučno da se ceo taj slučaj detaljno ispita i poručila da će svi odgovorni biti procesurani bez obzira na funkciju koju obavljaju, a s obzirom na to da je slučaj izazvao veliko uznemirenje građana.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.