Siti banka stiže 2009. u Srbiju

Izvor: B92, 04.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti banka stiže 2009. u Srbiju

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je danas da će američka Siti banka 2009. godine doći u Srbiju.

Siti banka je otvorila predstavištvo u Srbiji krajem 2006. godine

Na Ekonomskom samitu Srbije Dinkić je kazao da Siti banka namerava da traži grinfild licencu za otvaranje banke u Srbiji. "Interesovanje Siti banke za Srbiju je dodatni pokazatelj za banke koje ne budu davale kredite da će izgubiti klijente jer će to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskoristiti konkurencija", ocenio je ministar ekonomije.

Dinkić je najavio i da će u proleće 2009. godine biti raspisan tender za prodaju farmaceutske kompanije Galenika. Prema ranijim najavama na tederu bi trebalo da bude ponuđeno 80 odsto kapitala te državne kompanije.

Ministar ekonomije je naglasio da Vlada Srbije nije odustala od privatizacije preostalih javnih preduzeća već da je taj proces usporen.

Dinkić je ocenio i da će Srbija biti privlačnija za direktne strane investicije od ostalih država u okruženju.

Na dvodnevnom Ekonomskom samitu Srbije u organizaciji kompanije TGI u beogradskom hotelu Hajat učeštvuju i zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić, zamenik ministra inostranih poslova Grčke Petros Dukas i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Siti banka 2009. dolazi u Srbiju

Izvor: Blic, 04.Nov.2008

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je danas da će američka Siti banka 2009. godine doći u Srbiju. On je, na Ekonomskom samitu Srbije, naveo da i ova banka namerava da traži grinfild licencu za otvaranje filijale u Srbiji....."Interesovanje Siti banke za Srbiju...

Nastavak na Blic...

Američka Siti banka dolazi u Srbiju

Izvor: Poslovni magazin, 04.Nov.2008

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je danas da američka Siti banka treba da sledeće godine otvori filijalu u Srbiji i nagovestio da će uskoro biti raspisani prvi tenderi za ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu na Koridoru 10. U uvodnom izlaganju na Osmom ekonomskom samitu Srbije...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.