Izvor: B92, 06.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Iz Srbije ni dinar za optužene

Beograd -- Ministar finansija u Vladi Srbije kaže da iz budžeta Srbije za ovu godinu nije izdvojen ni dinar za haške optuženike.

Mlađan Dinkić je za "Glas javnosti" izjavio da se troškovi za porodice haških optuženika pokrivaju iz budžeta Srbije i crne Gore, koji, doduše, pune poreski obveznici u Srbiji.

Država, po starom saveznom zakonu, koji je i dalje na snazi, snosi troškove pomoći haškim pritvorenicima, pošto je na novi zakon, koji je početkom ove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine usvojila Skupština Srbije, stavljen veto.

"Glas" navodi da računica pokazuje da državna zajednica za optuženike u Hagu godišnje plaća najmanje 100.000 evra pošto to pravo od 70 pritvorenika može da koristi njih 16 koji su se predali. Finansijsku pomoć, između ostalih, dobijaju Vojislav Šešelj, Franko Simatović, Jovica Stanišić, Dragoljub Ojdanić, Nikola Šainović i Milan Milutinović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.