Izvor: B92, 13.Avg.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Bez smanjenja plata

Beograd -- Neće biti povećanja poreza i smanjenja plata u Srbiji, jer bi to bilo ekonomski pogrešno, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

"Ako bismo povećali poreze, na taj način bi dodatno smanjili tražnju koja je glavni uzrok recesije", rekao je on novinarima. Dinkić je naveo da je ubeđen da će Vlada Srbije u to ubediti Misiju Međunarodnog monetarnog fonda ukoliko bude pokrenula to pitanje.

Prema njegovim rečima, neophodno je da država "pojeftini", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a jedino dugoročno rešenje za budžet je smanjenje preglomaznog javnog sektora i birokratije.

"Ako država poveća porez da bi finasirala preskup javni sektor to znači da ne želi da rešava probleme, nego da ih gura pod tepih" istakao je Dinkić koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Kako je naglasio, smanjenje rashoda, a ne povećanje nameta je jedina ekonomski optimalna strategija za Srbiju.

MMF u Beogradu 24. avgusta

Misija Međunarodnog monetarnog fonda će 24. avgusta doći u Srbiju na drugu reviziju stend-baj aranžmana.

Predstavnici MMF-a će tokom posete Srbiji, koja će se završiti početkom septembra, razgovarati sa zvaničnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije, ali i s predstavnicima privatnog sektora i akademskih krugova.

Misiju će, kako navode u MMF-u, predvoditi Albert Jeger, koji je predvodio misiju u Srbiji i u martu, kada je postignut sporazum o kreditnom aranžmanu Srbije sa MMF-om.

Odbor direktora MMF-a je Srbiji 15. maja 2009. godine odobrio stend-baj aranžman vredan 2,9 milijardi evra, koji će trajati do aprila 2011. godine. Srbija je do sada povukla prvu tranšu od oko 788 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još 500 miliona dolara od MMF-a

Izvor: RTS, 12.Avg.2009, 20:40

Guverner Radovan Jelašić rekao da će Srbija krajem avgusta moći da povuče od MMF-a još 500 miliona dolara sa kamatom manjom od jedan odsto godišnje, isključivo za potrebe deviznih rezervi centralne banke...Srbija će od Međunarodnog monetarnog fonda krajem avgusta moći da povuče 500 miliona...

Nastavak na RTS...

Misija MMF-a u Srbiju dolazi 24. avgusta

Izvor: S media, 13.Avg.2009

Misija Medjunarodnog monetarnog fonda će 24. avgusta doći u Srbiju na drugu reviziju stend baj aranžmana, rečeno je u MMF-u. ..Predstavnici MMF-a će tokom posete Srbiji, koja će se završiti početkom septembra, razgovarati sa zvaničnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije, ali i s predstavnicima...

Nastavak na S media...

Misija MMF-a u Srbiju dolazi 24. avgusta

Izvor: NaDlanu.com, 13.Avg.2009

BEOGRAD, 13. avgusta 2009. (Beta) - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) će 24. avgusta doći u Srbiju na drugu reviziju stend baj aranžmana, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u MMF-u. Predstavnici MMF-a će tokom posete Srbiji, koja će se završiti početkom septembra, razgovarati sa...

Nastavak na NaDlanu.com...

Bez povećanja poreza i smanjenja zarada

Izvor: S media, 13.Avg.2009

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić izjavio je da neće doći do povećanja poreza i smanjenja zarada u Srbiji, jer bi to "značilo poraz za državu i priznanje da ona ne moze da smanji svoje rashode". .."Srbija ima glomaznu i preskupu administraciju i mora je smanjiti, a ne finansirati...

Nastavak na S media...

Dinkić: Neće biti povećanja poreza i smanjenja plata

Izvor: NaDlanu.com, 13.Avg.2009

BEOGRAD, 13. avgusta 2009. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u četvrtak da neće biti povećanja poreza i smanjenja plata u Srbiji, jer bi to bilo ekonomski pogrešno. "Ako bismo povećali poreze, na taj način bi dodatno smanjili tražnju koja je glavni uzrok recesije",...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.