Digitalizacija menja društvo i državu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalizacija menja društvo i državu

Predsednica Vlade Srbije, čiji je prioritet ulaganje države u razvoj digitalizacije, kaže da ubrzana digitalizacija predstavlja novu industrijsku revoluciju čiji smo svedoci, dodajući da je Srbija trenutno veoma aktivna u tom procesu i da u tome treba videti našu razvojnu šansu i priliku da promenimo sudbinu naše zemlje.

"Zbog toga sam ja rekla i u svom ekspozeu i danas mislim da apsolutno živimo u vreme kada je nama pružena jedna potpuno nova šansa da promenimo naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvo, privredu, obrazovanje, ekonomiju i da postanemo jedan od pobednika vremena u kome živimo. Mislim da Srbija ima potencijal, mislim da ima talente, mislim da ima znanje", rekla je Brnabić na konferenciji " Digital Day " u Beogradu.

Uvodničar i čovek koji je na čelu odbora "IAB Serbia", inače organizatora" Digital Day -a", Igor Žeželj, kaže da su oni veoma ponosni što trenutno broje preko 80 članova, što su članovi gotovo svi digitalni mediji, sve vrste agencija, tehnološke platforme, digitalni servisi, konsultanstke kuće i neki od najvećih brendova, jer su ubeđeni da su ovako široko postavljena organizacija i puno interakcije jedino moguće rešenje za razvoj digitalnog eko – sistema.

"Rešavamo probleme između nas, rešavamo probleme oko nas, edukujemo tržište, takmičimo se i, ono što je najvažnije, rastemo iz godine u godinu", rekao je Igor Žeželj.

Centralna tema ovogodišnjeg "Digital Day-a" jeste koliko verujete brendovima, sadržajima i medijima. U post-tehnološkoj, odnosno, digitalnoj eri stasavaju nove generacije koje se, kroz digitalizaciju, uče kako da razviju kritički odnos prema informacijama koje do njih stižu digitalnim putem iz najrazličitijih izvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.