Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 09:45

Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Konferencija Digital Day 2023 održana je 18. maja pod sloganom “FOR BETTER WEB”.

Prvi utisak koji se nameće nakon što su mnogobrojni učesnici imali prilike da saslušaju vrhunske stručnjake kao predavače i paneliste konferencije je još jasniji: današnji Internet prostor u kome poslujemo i provodimo vreme jeste manjkav, ali ima i te kako prostora za dalji rast i razvoj, unapređivanje, inkluzivnost i podršku kada su u pitnaju kreativnost, ideje i inicijative.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
ADEX istraživanje: Budžeti veći preko 15% u 2022. godini.

Đorđe Bukinac iz agencije GroupM je kao prvi učesnik predstavio rezultate IAB AdEx izveštaja za 2022. o stanju digitalnog oglašavanja u Srbiji i Evropi.

Tokom prošle godine, sredstva izdvojena u Srbiji za digitalni advertajzing iznosila su preko 83 miliona evra, uz zabeležen godišnji rast od 15.5%.

Ulaganja u Social i Video i dalje prednjače, Local Display je zabeležio rast ulaganja prvi put nakon dve godine, ali i dalje je činjenica da su ulaganja po glavi stanovnika među najnižima u Evropi. Kod nas je ovaj iznos nešto malo više od 12 evra, dok je evropski prosek 115.

Ovo godišnja Digital Day 2023 konferencija posvećena je raspravi o ključnim temama koje oblikuju budućnost digitalnih medija i komunikacije. Učesnici su se fokusirali na inovacije, izazove i mogućnosti koje pruža digitalno okruženje.

Konferencija je okupila stručnjake iz različitih industrija kako bi razgovarali o trendovima i strategijama u digitalnim medijima i komunikaciji. Učesnici su istakli značaj prilagođavanja sadržaja potrebama publike i korišćenja podataka za personalizaciju i uspeh sadržaja.

Govornici su takođe diskutovali o digitalizaciji bankarstva, izazovima monetizacije sadržaja na internet portalima, kao i o transformaciji prikupljenih podataka u kreativne narative. Panel diskusije su se bavile temama privatnosti, sigurnosti i transparentnosti u digitalnim medijima, pojavom i upotrebom veštačke inteligencije, trgovinom na internetu, kao i redefinisanjem digitalnog dijaloga i poboljšanjem online komunikacije.

Digital Day konferencija je pružila učesnicima priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i praksama u digitalnoj industriji. Konferencija je naglasila važnost prilagođavanja promenama i kreativnog korišćenja podataka kako bi se izgradili jači odnosi sa publikom i ostvario uspeh u digitalnom okruženju.

Konferencija je okončana dodelom tradicionalnih MIXX Awards nagrada za najbolje digitalne kampanje i projekte i zatvorena je odgovarajućom zabavom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.