Deset godina rasta Viktorija grupe

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset godina rasta Viktorija grupe

Novi Sad -- "Viktorija grupa" na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavila je svoje rezulate i najavila nove investicije u ovoj i sledećoj godini.

Generalni direktor Nikola Vujičić naveo je da je za 10 godina od osnivanja, "Viktorija grupa" prerasla u vodeću kompaniju u agrobiznisu na području jugoistočne Evrope.

"Sedište nam je u Novom Sadu, ali poslujemo širom Vojvodine i imamo postrojenja u Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji i Mađarskoj", izjavio je Vujičić na međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, rast kompanije je bio planski, do 2005. sastojala se od pet, a sada ima 10 firmi i sve su logično povezane kako bi se zaokružio tehnološki ciklus.

"Nismo želeli niti sada želimo da lutamo, već smišljeno širimo delatnost u skladu s mogućnostima i zahtevima tržišta. Investicije za ovu i sledeće godine će biti znatne, kretaće se negde na nivou Koridora 10, a precizan plan ulaganja ćemo saopštiti u bliskoj budućnosti”, rekao je Vujičić na novosadskom sajmu gde Viktorija grupa" učestvuje ponovo nakon dvogodišnje pauze.

"Viktorija grupu" čine Fabrika za preradu uljarica "Viktorija oil” (Šid), "Sojaprotein” (Bečej), fabrike mineralnih đubriva "Fertil” (Bačka Palanka) i "Zorka” (Šabac), zatim Luka u Bačkoj Palanci, Veterinarski zavod iz Subotice.

U sastavu kompanije su i "SP laboratorija” (Bečej), "Viktorija fosfat” sa rudnikom fosfata "Lisina” kod Bosilegrada i kao najmlađa članica "Viktorija bioenerdži”, koja od biomase pravi toplotnu i električnu energiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.