Izvor: B92, 28.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deripaska prodaje akcije Strabaga

Moskva -- Vlasnik ruskog holdinga "Bazni element" Oleg Deripaska je odlučio da se oslobodi blokirajućeg paketa akcija austrijskog građevinskog koncerna Strabag.

Do kraja ove nedelje, suvlasnici te građevinske firme treba da potpišu sporazum, kojim će se akcije vratiti ključnim akcionarima i izvršnom direktoru.

Pri tom će se Deripaska, zadržavajući jednu akciju Strabaga, smatrati za suvlasnika austrijske kompanije zajedno sa "Rajfazen Holding Noe-Vien", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Haselsteinerom i Unikom, i dobija opciju za otkup prodatih akcija do kraja godine.

Akcionari Strabaga su uvereni da će Deripaska brzo isplivati iz poslovnih problema i povratiti paket akcija, jer im on otvara vrata na privlačno rusko tržiste.

Kompanija "Rasperia trejding", koja posluje u okviru BazEla kupila je ranije blokirajući paket akcija Strabaga od osiguravajuće kompanije Unika za 1,2 milijarde evra, a za finansiranje transakcije je dobila 500 miliona evra kredita Dojče banke.

Čim se ruski milijarder suočio sa finansijskim problemima, akcionari austrijske kompanije su mu pomogli da refinansira taj kredit. Bazel sada može da vrati dug, ali je prinuđen da se rastane sa akcijama Strabaga.

Ukupna dugovanja kompanija koje kontroliše Deripaska premašuju 25 milijardi dolara. Zbog finansijskih problema, ruski biznismen je već prodao deo svoje građevinske kompanije "Glavstroj-SPb" i deo akcija građevinskog holdinga Hohtief.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Deripaska prodaje akcije austrijskog “Strabaga”

Izvor: Capital.ba, 29.Apr.2009, 08:37

MOSKVA, Vlasnik ruskog holdinga 'Bazni element' (Bazel) Oleg Deripaska odlučio je da se oslobodi blokirajućeg paketa akcija austrijskog građevinskog koncerna 'Strabag', prenosi Rojters, pozivajući se na izjavu predstavnika drugog akcionara, banke 'Rajfazen Holding Noe-Vien'. Do kraja ove sedmice,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.