Deripaska bogatiji od Abramoviča

Izvor: Politika, 13.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deripaska bogatiji od Abramoviča

Imovina vlasnika holdinga "Bazni element" dostigla 21,2 milijarde dolara

Moskva – Najbogatiji Rus je vlasnik holdinga "Bazni element" Oleg Deripaska koji je imovinom od 21,2 milijarde dolara s prvog mesta potisnuo guvernera Čukotke Romana Abramoviča, utvrdio je ekonomski časopis "Finans".
Imovina vlasnika Fudbalskog kluba "Čelsi", koji je držao prvo mesto na listi protekle tri godine, procenjena je na 21 milijardu dolara.
Na spisku najbogatijih stanovnika Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << treće i četvrto mesto zauzeli su, po verziji "Finansa", bivši partneri kompanije "Interos" Mihail Prohorov (suvlasnik "Norilsknikla", "Rosbanke"... poznat i po nedavnoj aferi sa hapšenjem u francuskom ski-centru Kurševel zbog sumnji za podvođenje) sa 14,2 milijarde, i Vladimir Potanjin sa isto toliko milijardi dolara. Pre godinu dana oni su bili na osmom i devetom mestu.
U prvu "desetku", na kojoj su uglavnom predstavnici "sirovinskog sektora", ušao je ove godine vlasnik kompanije "Nafta-Moskva" Sulejman Kerimov, koji je na osmom mestu sa 12,1 milijardu a čije se povećanje bogatstva povezuje sa porastom vrednosti akcija u "Gaspromu" i "Zberbanci".
Jedina žena na listi je supruga gradonačelnika Moskve Jelena Baturina, čiji se kapital za godinu utrostručio na šest milijardi.
Najmlađi dolarski milioner je suvlasnik kompanije "Čerkizovo" 24-godišnji Jevgenij Mihajlov sa 190 miliona dolara, a najmlađi milijarder
34-godišnji suvlasnik najvećeg ruskog proizvođača mineralnog đubriva "Evrohim" i sibirske kompanije za proizvodnju uglja Andrej Meljnjičenko sa 5,9 milijardi dolara.

Tanjug

[objavljeno: 13.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.