Deo ostrva Sveti Nikola na prodaju

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 02.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo ostrva Sveti Nikola na prodaju

Podgorica -- Prva banka Crne Gore objavila je prodaju dela ostrva Sveti Nikola kod Budve po početnoj ceni od 28 miliona evra.

Udeo u ostrvu nadomak Budve, poznatijem pod imenom Havaji, prema pisanju medija, poseduje i srpski biznismen Stanko Subotić Cane.

Prva banka, koju kontroliše brat crnogorskog premijera Aco Đukanović, a čiji je manjinski akcionar i sam predsednik vlade, zakazala je prodaju dela ostrva površine od oko 37.000 kvadratnih metara, za 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << februar ove godine u Budvi.

U oglasu su navodi da su zaintresovani za kupovinu dužni da deponuju 10 hiljada evra, a da je kupac, koji ponudi najbolju cenu, u obavezi da uplati novac u roku od sedam dana od dana zaključivanja javnog nadmetanja.

Srpski biznismen Stanko Subotić Cane je, prema pisanju medija, u aprilu 2007. godine za 24 miliona evra kupio deo ostrva od beogradskog biznismena Nenada Đorđevića.

Đorđević je potvrdio da je prodao svoj deo na popularnim Havajima stranoj kompaniji, a Subotić nikada nije potvrdio ni demantovao da je on kupac.

Đorđević je svoj deo prodao, jer, kako je tada objasnio, ni nakon decenije, uprkos stalnim zahtevima, nije dobio građevinsku dozvolu za izgradnju svih sadržaja koje je planirao na ostrvu, jer prostorni plan za posebne namene morskog dobra, koji uključuje i Havaje, još nije usvojen.

Nameravao je da započne izgradnju luskuznog hotelsko-apartamanskog naselja i marine na ostrvu, čija se predračunska vrednost procenjivala na oko 50 miliona evra. Za to je planirao da traži stranog partnera.

Nakon što je Đorđević prodao deo ostrva Subotiću, objavljeno je da je vrh političkog i poslovnog establišmenta Crne Gore odobrio izgradnju budvanske marine sa pratećim hotelsko-poslovnim i nautičkim objektima visoke kategorije, koja će biti povezana sa ostrvom Sveti Nikola.

Subotić je u novembru prošle godine odustao od kupovine podgoričkog "Duvankomerca", kako je navedeno, zbog "globalne ekonomske krize".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.