Delta siti u Beogradu i Podgorici prodati Afrikancima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta siti u Beogradu i Podgorici prodati Afrikancima

Tržni centri Delta siti u Beogradu i Podgorici prodati su afričkom fondu Hajprop (Hyprop) Investments za ukupno 202,8 miliona evra, potvrđeno je danas agenciji Beta u Delta hodingu.

Delta siti u Beogradu je prodat za 127,7 miliona evra, a tržni centar u Podgorici za 75 miliona evra.

Hajprop Investments je najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, a kako je objavljeno na njihovom sajtu, ta kompanija je preuzela je 60 odsto udela u šoping centrima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beogradu i Podgorici, dok je kompanija Homested Grup Holdings Limited ostala vlasnik ostalih 40 odsto.

Tržnim centrima će upravljati novooformljena kompanija Hajstid (Hystead) Limited, sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Navodi se i da će u narednih 12 meseci, Delta u ime kompanije Hajstid upravljati šoping centrima u Beogradu i Podgorici, a najavljeno je i da se razmotriti otvaranje kancelarije u Beogradu.

Delta siti, na 85.000 kvadratnih metara, u koji je uloženo 74 miliona evra otvoren je 2007. godine, dok je tržni centar u Podgorici otvoren godinu dana kasnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.