Izvor: Blic, 05.Avg.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta i Grep potpisali ugovor o izgradnji šoping-mola

Kompanija Delta Ril estejt i slovenačka firma Grep potpisali su danas u Ljubljani ugovor prema kojem će beogradska Delta postati najveći suinvestitor u gradnji Sportskog parka Stožice, saopštila je Delta.



U saopštenju je procenjeno da je ulazak Delte na tržište Slovenije najveća srpska investicija u toj zemlji, i navedeno da se beogradska firma ugovorom obavezala da će investirati 242,5 miliona evra u objekat površine 200.000 kvadratnih metara.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okviru Sportskog parka Stožice pored stadiona i sportske hale biće izgrađen i Delta Planet - tržni centar srpske kompanije.

Ugovor o gradnji tog tržnog centra potpisali su generalni direktror komanije Delta Ril estejt Dejan Racić i direktori Grepa Uroš Orgnih i Zlatko Sraka.

"Ugovor sa preduzećem Grep od velikog je značaja za ulazak i pozicioniranje Delte na slovenačkom tržištu. Slovenija je za nas niz godina predstavljala veliki izazov i ponosni smo što svoju želju sada i ostvarujemo. Šoping-mol Delta Planet u Sportskom parku Stožice je izuzetan projekat u svakom pogledu, jer će prevazići standarde svih postojećih tržnih centara u Jugoistočnoj Evropi", izjavio je generalni direktor Delta Ril estejta Dejan Racić.

"Projekat Sportski park Stožice dobija partnera koji će umnogome doprineti raznovrsnosti ponude. Potpisivanje ugovora rezultat je konstuktivnih pregovora i verujem da će Delta učiniti sve da slovenačkom tržištu ponudi najkvalitetnije sadržaje. Za nas je partnerstvo naročito značajno zbog toga što ovim stvaramo izuzetan građevinski projekat, za koji će se čuti i izvan granica Slovenije", rekao je jedan od direktora slovenačkog Grepa Ogrin.

Planirano je da Sportski park Stožice bude izgrađen za manje od dve godine, do 30. juna 2010, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.