Deblokirani računi svih škola u Srbiji, sutra odluka o štrajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2009, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deblokirani računi svih škola u Srbiji, sutra odluka o štrajku

BEOGRAD - Računi svih škola u Srbiji koji su zbog dugovanja bili blokirani od početka avgusta, danas su deblokirani, a zaposlenima je uplaćen prvi deo plate za jul, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

Od početka avgusta bili su blokirani računi oko 100 škola u Srbiji. Računi nekih škola su deblokirani ranije, a krajem prošle sedmice bilo je blokirano 29 školskih računa.

Prema podacima tri reprezentativna sindikata obrazovanja, zbog dugovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 137 miliona dinara, bili su blokirani računi oko 100 škola sa oko 5.000 zaposlenih.

Oni su navodili da je najveći broj školskih računa bio blokiran zbog neisplaćenih jubilarnih nagrada, kao i da su pojedine škole imale i višegodišnja dugovanja za komunalne usluge.

Sindikati su zbog dugovanja nastavnicima najavljivali štrajk za 1. septembar.

U Ministarstvu prosvete ističu da sada kada su računi svih škola deblokirani, te nema razloga da školska godina ne počne na vreme, 1. septembra.

Sindikat obrazovanja sutra odlučuje da li će štrajkovati

Republički odbor Sindikata obrazovanja Srbije, na sutrašnjoj sednici, treba da odluči da li će prvo septembarsko školsko zvono zameniti štrajk zaposlenih u obrazovanju, saopšteno je iz tog sindikata.

U saopštenju se navodi da će sednici prisustvovati ministar prosvete Žarko Obradović i odgovarati na pitanja članova Odbora.

Taj sindikat je ranije najavio da će, u saradnji s preostala dva reprezentativna sindikata prosvete, organizovati štrajk na početku školske godine, zbog toga što su početkom avgusta računi u stotinak škola bili blokirani i radnicima nije isplaćena julska zarada.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deblokirani računi svih škola u Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2009

BEOGRAD, 24. avgusta 2009. (Beta) - Računi svih škola u Srbiji koji su zbog dugovanja bili blokirani od početka avgusta, danas su deblokirani, a zaposlenima je uplaćen prvi deo plate za jul, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete. Od početka avgusta bili su blokirani računo oko 100...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.