Danas ugovor o prodaji paraćinske staklare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas ugovor o prodaji paraćinske staklare

BEOGRAD -

Aneks Ugovora o prodaji društvenog kapitala Srpske fabrike stakla (SFS) iz Paraćina biće potpisan danas u Beogradu, saopštilo je javno preduzeće "Srbijagas," koje je većinski vlasnik staklare.

Ugovor će biti sklopljen između Agencije za privatizaciju Republike Srbije, Javnog preduzeća "Srbijagas", bugarskog preduzeća "Rubin", Pleven, i konzorcijuma pravnih lica koji čine "Rubin" iz Plevena i "Glas indastri" (Glass Industry) iz Bugarske.

Garant >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ugovora je Korporativna trgovinska banka iz Sofije, navodi se u saopštenju.

Aneks Ugovora o prodaji SFS Paraćin potpisaće generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, predstavnik Agencije za privatizaciju Aleksandar Vučetić u prisustvu direktora Agencije Vladislava Cvetkovića, predstavnik "Rubina" iz Plevena Ivan Grizanov, predstavnik Konzorcijuma pravnih lica koji čine "Rubin" Pleven i "Glas indastri" iz Bugarske Bejan Veliev i predstavnik Korporativne Trgovinske banke, Sofija Cvetan Vasilev.

Posle potpisivanja ugovora predviđena je konferencija za novinare.

Generalni direktor "Srbijagasa" najavljivao je krajem prošle godine da će staklara iz Paraćina uskoro dobiti novog većinskog vlasnika bugarsku kompaniju "Glas indastri", koji će za 35 miliona evra otkupiti akcije "Srbijagasa" i time postati većinski vlasnik fabrike.

Bajatović je tada objasnio da će bugarski vlasnik potom kupiti akcije malih akcionara, kao i bugarske firme "Rubin" iz Plevena, "koja je prva privatizovala Staklaru, ali ništa nije uradila".

On je izjavio da će novi vlasnik, u naredne tri godine imati obavezu da investira u modernizaciju fabrike 22 miliona evra, čime će biti povećani proizvodni kapaciteti staklare, posebno u proizvodnji ambalažnog stakla.

Fabrika će tada proizvoditi kvalitetne pivske flaše i drugu ambalažu neophodnu za pakovanje pića, naveo je Bajatović.

"Srbijagas" je pre 2,5 godine postao vlasnik 63,62 odsto akcija Srpske fabrike stakla iz Paraćina, pretvaranjem duga od 34 miliona evra za gas u vlasnički udeo u tom preduzeću.

Prethodno je bugarski "Rubin" u novembru 2006. postao vlasnik 65 odsto akcija Staklare za 100.000 evra, uz obavezu da u narednih pet godina investira 25 miliona evra i preuzme sva dugovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugari merkaju srpske banke

Izvor: B92, 27.Mar.2012

Beograd -- Bugarska Korporativno-trgovinska banka iz Sofije zainteresovana je za kupovinu banke u Srbiji, izjavio je predsednik Nadzornog odbora te banke Cvetan Vasilev...On je agenciji Beta kazao da ta banka želi da proširi poslovane na srpskom tržištu i da će odluka o kupovini banke u Srbiji biti...

Nastavak na B92...

Investicije u staklaru vredne 22 miliona evra

Izvor: Studio B, 27.Mar.2012

Aneks Ugovora o prodaji Srpske fabrike stakla iz Paraćina, koji je potpisan danas u Beogradu, predvideo je da se "Srbijagas", koji je u ime države upravljao fabrikom, namiri iznosom od 35 miliona evra...Aneksom ugovora previđeno je da investicije u prvih godinu dana iznose oko 22 miliona evra...Aranžman...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.