Daimler mora da plati 875 miliona dolara kazne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2020, 20:58

Daimler mora da plati 875 miliona dolara kazne

Automobilska kompanija Daimler platiće 875 miliona dolara kazne zbog kršenja američkih zakona o čistom vazduhu u okviru nagodbe sa američkim i kalifornijskim regulatorima od 1,5 milijardi dolara zbog prekomerne emisije dizela u putničkim vozilima i kombijima, pokazuju sudski dokumenti.

Američko Ministarstvo pravde i Agencija za zaštitu životne sredine detaljno će navesti nagodbu za koju je i dalje potrebno odobrenje suda, prenosi Rojters.

Nagodba uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građansku kaznu od 875 miliona dolara izrečenu prema Zakonu o čistom vazduhu, pokazuju sudska dokumenta, od čega će 131,25 miliona dolara biti plaćeno Odboru za vazdušne resurse u Kaliforniji.

Dizel vozila su se našla pod lupom SAD otkako je Folksvagen u septembru 2015. godine priznao da je instalirao tajni softver na 580.000 američkih vozila koji im je omogućavao da emituju do 40 puta zakonski dozvoljene emisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Daimler mora da plati 875 miliona dolara kazne

Izvor: AutoBlog, 15.Sep.2020, 01:31

Automobilska kompanija Daimler će platiti 875 miliona dolara kazne zbog kršenja američkih zakona o čistom vazduhu. To će se dogoditi u okviru nagodbe s američkim i kalifornijskim regulatorima od 1,5 milijardi dolara zbog prekomerne emisije dizela u putničkim vozilima i kombijima, pokazuju sudski...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.