Dačić: Zaokružićemo ekonomsku politiku

Izvor: RTS, 16.Okt.2012, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zaokružićemo ekonomsku politiku

Vlada Srbije će u narednim nedeljama raditi na zaokruženju nove ekonomske politike i pripremi budžeta za narednu godinu, rekao premijer Ivica Dačić. Premijer rekao da će u svemu tome, Vlada biti otvorena za razgovore sa MMF-om i drugim institucijama koje mogu dati podršku.

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je da će Vlada Srbije u narednim nedeljama raditi na zaokruženju nove ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politike i pripremi budžeta za narednu godinu i da će, u svemu tome, biti otvorena za razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i drugim institucijama koje mogu dati podršku.

Dačić je na predstavljanju ovogodišnje Bele knjige Saveta stranih investitora u Srbiji poručio da će Vlada ostati dosledna ideji pridruživanja Evropskoj uniji i nastaviće proces harmonizacije zakonodavstva sa evropskim, jer želi da napravi korak napred u reformama sa ili bez dobijanja datuma za početak pregovora o članstvu u EU.

On je istakao da je po pitanju rešavanja problema Kosova, Vlada spremna da ide u susret tom izazovu i nastavku pregovora, jer je svesna važnosti koje njihovo otvaranje nosi za razvoj i ekonomiju zemlje.

Predsednik Saveta stranih investitora Kostin Bork je,komentarišući ovogodišnju Belu knjigu, rekao da ta publikacija pre svega treba da pomogne Vladi da popravi uslove za ulaganja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.