Da rušimo tunele? Pa viši su 30 cm, ne niži VIDEO

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da rušimo tunele? Pa viši su 30 cm, ne niži VIDEO

Beograd -- Koridori Srbije i građevinska kompanija Planum oštro demantuju pisanje medija da su dva tunela na Koridoru 11 greškom niža za 30 centimetara.

Najteži i najskuplji delovi u gradnji putnih koridora kroz Srbiju su tuneli. Izgradnja tunela Brđani i Šarani na Koridoru 11 je pri kraju.

U medijima se pojavila informacija da su niži nego što je potrebno i da će morati da budu srušeni. Nema ni govora o tome, tvrde u Koridorima Srbije i firmi Planum.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Tunel Brđani danas. Radovi se privode kraju i kako kažu zaposleni nema ni pomisli o rušenju.

Građevinska firma Planum je podizvođač radova i u centrali u Beogradu tvrde da je sve urađeno po projektu. Ako se i pogreši, postoji kontrola

“Grešku napraviti 30 cm je nemoguće kod današnje tehnike, nemoguće je napraviti gresku ni 30 mm kamoli 30 cm”, kaže director Planuma Ratomir Todorović.

Za ovaj posao Planum bi trebalo da dobije više od 60 miliona evra i poručuju da je cilj da se diskredituju domaće firme, ali i resorna ministarka.

Šef projekta Beograd - Južni Jadran osim fotografije da dva šlepera mogu da se u tunelima mimoiđu , crtajući tvrdi da su tuneli čak viši za 30 centimetara ne niži.

“Širok je 7 i po metara za dva kamiona, visok 4.75 metara, viši od propisa”

Opširnije u prilogu:

Snimak na kojem se prikazani šleperi koji nesmetano prolaze novim tunelima na deonici Ljig-Preljina, objavili su i Koriodori Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.