Da li ste na spisku? Isplata kreće 18. decembra

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 16:56

Da li ste na spisku? Isplata kreće 18. decembra

Nadzorni odbor fabrike opreme i mašina Goša u Smederevskoj Palanci doneo je odluku o isplati dividende akcionarima 18. decembra.

Ukupan bruto iznos dividende za isplatu akcionarima društva iznosi 120.000.000 dinara odnosno 87,655 dinara bruto po akciji.

U obaveštenju je navedeno da će se svim akcionarima koji su na dan 19. jun (Dan dividende) bili zakoniti imaoci akcija Društva izvršiti isplata dividende iz neraspoređene dobiti, navedeno je u dokumentu koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavila Beogradska berza.

Dan obračuna je 15. decembar, a isplata će se izvršiti preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti. Ukupan broj akcija za koji će se izvršiti isplata dividende je: 1.369.003 akcije.

Odluka o isplati dividende je doneta na osnovu Odluke skupštine o raspodeli dobiti akcionarskog društva.

Isplata dividende vrši se u iznosu umanjenom za porez po odbitku koji će se obračunati, obustaviti i uplatiti na odgovarajuće račune javnih prihoda, osim za domaća pravna lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.