DA SE SLIKAŠ: USKORO ćemo račune plaćati SELFIJEM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA SE SLIKAŠ: USKORO ćemo račune plaćati SELFIJEM!

Zahvaljujući novoj tehnologiji plaćanja kupci u desetak evropskih zemalja odnedavno mogu internet račune podmirivati selfijem.

Selfi i otisak prsta umesto lozinke

Jedna kompanija nedavno je saopštio da će se biometrijske metode, poput otisaka prstiju ili facijalnog prepoznavanja uskoro koristiti za potvrdu identiteta korisnika.

Tehnologija je prikazana na svetskom sajmu mobilne tehnologije u Barseloni još u februaru, ali je nakon probnog testiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u SAD-u, Kanadi i Holandiji sada dostupna u još 12 evropskih zemalja i to u Austriji, Belgiji, Britaniji, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Norveškoj, Španiji i Švedskoj.

Od sledeće godine planiraju da uvedu tehnologiju širom sveta

Ovim potezom uklanja se potreba za pamćenje lozinki i dramatično ubrzava brzinu plaćanja i sigurnost. Vlasnik kartice može potvrditi identitet sulžeći se skenerom otisaka prstiju na pametnom telefonu ili tehnologijom prepoznavanja lica snimanjem selfija.

Pročitajte i:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.