Cvetković ne očekuje dalji pad dinara

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković ne očekuje dalji pad dinara

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da ne očekuje da će kurs dinara prema evru dalje padati i ocenio da će kurs srpske valute biti stabilan i biti u skladu sa projektovanom infacijom za 2010. godinu.

Premijer Cvetković je rekao da je moguće da je pad vrednosti dinara prema evru rezultat činjenice da su pregovori s MMF-om još u toku, pa su se pojavile špekulacije da ti pregoviri idu u lošem pravcu.

Kurs dinara i dalje ostaje plivajući i neće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se uvoditi fiksni kurs, ponovio je Cvetković u izjavi za srpske i slovenačke medije, posle sastanka sa premijerom Slovenije Borutom Pahorom i podsetio da je s MMF-on ranije dogovoreno da se zadrži plivajući kurs dinara.

Dogovor s MMF-om podrazumeva da se u odbranu kursa nacionalne valute ne ide po svaku cenu, već da se ide na ublažavanje dnevnih fluktuacija dinara prema valutama zapadnih zemalja.

On je ukazao da je nesporno porast vrednosti evra prema dinaru pozitivno utiče na izvoznu privredu.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

CVETKOVIĆ: DINAR NEĆE VIŠE PADATI

Izvor: Kurir, 26.Maj.2010

LJUBLJANA - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da ne očekuje da će kurs dinara prema evru dalje padati i ocenio da će kurs srpske valute biti stabilan i biti u skladu sa projektovanom infacijom za 2010. godinu...Premijer Cvetković je rekao da je moguće da je pad vrednosti dinara prema...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.