Cvetković: Značaj dolaska Deleza

Izvor: B92, 03.Mar.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Značaj dolaska "Deleza"

Beograd -- Ulazak "Deleza" na srpsko tržište kupovinom "Maksija" je pokazatelj da je 2011. dobro počela kad je reč o investicijama u Srbiji, kaže premijer Mirko Cvetković.

Cvetković je siguran će velikih ulaganja biti još i da će Srbija ove godine ostvariti planirani nivo investicija od tri milijarde dolara.

"Direktna investicija belgijskog 'Deleza' od skoro milijardu evra jedna je od najvećih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Cvetković.

"Siguran sam da će ih još biti i da ćemo ove godine dostići planirani nivo investicija od oko tri milijarde dolara", rekao je Cvetković.

Predsednik Vlade Srbije očekuje da će dolazak poznate belgijske kompanije doneti veću konkurenciju među trgovinskim lancima, a samim tim i bolju uslugu i niže cene proizvoda za građane.

Međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija "Delez grupa" saopštila je da je postigla sporazum o kupovini 100 odsto "Delta Maksi grupe", koja poseduje oko 450 prodavnica u pet zemalja jugoistočne Evrope.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.