Cvetković: Uspešni pregovori sa MMF-om

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Uspešni pregovori sa MMF-om

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas u Ljubljani, posle razgovora sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, da su pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom bili uspešni.

Glavne teme razgovora predstavnika Vlade Srbije i MMF su poreska i penzijska refoma. Razmatrana su i najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja i realizacija obaveza preuzetih sporazumom sa MMF.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji novi stend-baj aranžman >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u ukupnom iznosu od 2,9 milijardi evra, koji će trajati do aprila 2011. godine.

Sredstva tog kredita koriste se za jačanje deviznih rezervi, kao podrška ekonomskom programu Vlade Srbije za umanjenje uticaja svetske ekonomske krize.

U dosadašnje tri tranše Srbija je povukla oko 1,3 milijarde evra iz aranžmana s MMF-om.Sa predstavnicima te medjunarodne finansijske institucije razgovara se, u tekućim pregovorima koji su počeli 13. maja, o najnovijim fiskalnim, monetarnim i makroekonomskim kretanjima, kao i o realizaciji obaveza ranije preuzetih sporazumom sa Fondom, s posebnim osvrtom na pitanja koja se odnose na uskladjivanje penzija i usvajanje zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.