Cvetković: Nismo zadužili Srbiju

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Nismo zadužili Srbiju

Užice -- Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da je odgovorna ekonomska politika osigurala da Srbija prebrodi krizu na nogama.

Srbija je, kako je dodao, uspela da domaćinskim odnosom sačuva kapacitete i ne optereti zemlju dugom koji bi u perspektivi ometao njen razvoj.

Cvetković je na svečanosti prilikom otvaranja carinarnice u Užicu istakao da je aktuelna Vlada Srbije izabrala "put mira i stabilnosti".

"Naša logika da nema dobrog rata niti lošeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mira je temelj stvaranja Srbije kao stuba regionalne stabilnosti", rekao je premijer.

On je naveo da je Vlada protekle četiri godine nastojala da osigura ravnomeran ražvoj u čitavoj zemlji i da je to bio, u ekonomskom smislu, težak period kao i za čitav svet.

"Imali smo adekvatan odogovor na globalnu krizu i teret krize smo ravnomerno i solidarno rasporedili. Sačuvali smo privredne kapacitete, nismo dopustili propadanje velikih sistema", kazao je premijer.

Cvetković je dodao da je i u slučajevima kada su se strani investitori i partneri povlačili iz Srbije Vlada preuzimala odgovornost i obebedila proizvodnju i zaštitu radnika.

"Uprkos krizi sagradili smo 160 kilometara auto puta, nekoliko impozantnih mostova, 25 novih škola, oživeli gradjevinsku industriju, fabrici automobila u Kragujevcu vratili stari sjaj...", naveo je Cvetković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.