Cvetković: Ne očekujem visoku inflaciju u 2012.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Ne očekujem visoku inflaciju u 2012.

NOVI SAD -

Mi imamo mandat za ovu politiku koju sprovodimo i zato ćemo nastaviti sa njom, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković i naglasio da se država pripremila za nadolazeću krizu.

U 2012. godini ne očekujem visoku inflaciju, naprotiv, očekujem da efekti našeg rada, pre svega u domenu najznačajnijih životnih namirnica, kao što su ulje, šećer, brašno, hleb, pa i meso, daju efekte i da cene budu stabilne, a možda i niže nego što su sada, rekao je Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u intervjuu za novosadski "Dnevnik".

On je rekao da su cene u 2011. godini pod kontrolom i da su "od aprila do maja u značajnom padu" i najavio da ćemo godinu završiti sa inflacijom od osam do devet odsto.

Cvetković je rekao da smo "za razliku od one prethodne krize, kada da smo u izvesnom smislu u startu lutali i razmišljali da li će je biti ili ne kod nas, sada smo svesni svih opasnosti i država se pripremila za nadolazeću krizu".

On je istakao da će sledeća godina biti teška, ali ne u meri da je nepodnošljiva, već će biti solidnih odskočnih dasaka za neki period koji nastaje iza toga.

"Svakako očekujem blagi rast bruto domaćeg proizvoda, a samim time i neko povećanje standarda ljudi. Ne očekujem zbog krize veliki porast broja zaposlenih, ali ono na čemu smo radili proteklih godinu dve dana počeće da daje neke svoje efekte", rekao je Cvetković.

"Što se tiče evropskih integracija mi nastavljamo sa politikom za koju smatramo da je ispravna u strateškom smislu. Ono što je važno uočiti jeste da problemi sa odlaganjem statusa kandidata za punopravno članstvo u EU nisu izazvani nedostatkom demokratizacije ili reformi u ovoj zemlji, već naprosto problemima vezanim za Kosovo i Metohiju", ocenio je Cvetković.

Prema njegovim rečima, "ti problemi su ovde ne od pre godinu ili dve dana, već su prisutni desetinama godina i zato će se rešavati u hodu, sporo, sa puno strpljenja i uz dijalog. Ostaćemo pri politici koju je ova Vlada od samog formiranja preuzela".

"Znači, kritičari će imati šansu da svoje politike izlože na predstojećim izborima koji nisu tako daleko i onda ćemo videti ko će dobiti mandat građana Srbije. Mi imamo mandat za ovu politiku koju sprovodimo i zato ćemo nastaviti sa njom", naglasio je Cvetković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer ne očekuje visoku inflaciju

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2011

"Mi imamo mandat za ovu politiku koju sprovodimo i zato ćemo nastaviti sa njom", izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković i naglasio da se država pripremila za nadolazeću krizu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.