Cvetković: Budžet za 2009. biće restriktivan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Budžet za 2009. biće restriktivan

BEOGRAD - Prmijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je večeras da će prilivi u republičkom budžetu u 2009. godini iznositi oko 700 milijardi dinara, a rashodi oko 50 milijardi dinara više.

Cvetković je, gostujući na RTV Pink, rekao da su to neke "preliminarne cifre" i naglasio da će deficit u budžetu za 2009. godinu iznositi oko 1,5 odsto bruto društvenog proizvoda.

Premijer je ponovio da će budžet biti restriktivan, što znači da će biti smanjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javna potrošnja.

On je naglasio i da budžetski korisnici, pre svega penzioneri, neće biti oštećeni, jer će njihove penzije na decembarskim čekovima biti 15 odsto veće.

On je objasnio da će taj iznos važiti i u narednoj godini, ali da je dogovor da se na kraju prvog polugođa detaljno analizira ekonomska situacija i da se potom "ide u moguće korekcije".

Cvetković je naglasio da je "ideja da se ne ugrožava standard stanovništva" i da, za sada, nema razmišljanja o smanjenju penzija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.