Čurkin kupuje FAP i „Prvu petoletku“ u paketu?

Izvor: Blic, 29.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin kupuje FAP i „Prvu petoletku“ u paketu?

Iako je jedinu obavezujuću ponudu za kupovinu pribojskog FAP-a dostavio konzorcijum koji čine "Lavovski autobuski zavod” iz Ukrajine i "Siti transport konstrakšn investment” iz Velike Britanije (u vlasništvu Igora Čurkina), tenderska komisija po drugi put je produžila rok za kompletiranje dokumentacije.



Direktor FAP-a mr Mirko Stojović potvrdio je za "Blic” da su Ukrajinci jedini kandidat za kupovinu pribojske fabrike i da im je do 15.maja dat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rok da izvrše dopunu dokumentacije. Ukoliko se pre ovog roka dostavi tražena dokumentacija sednica Tenderske komisije biće zakazana i pre 15. maja, kaže Stojović.

Ovo je drugo produžavanje roka zainteresovanom kupcu iz Ukrajine za dopunu dokumentacije, koju je trebalo da izvrši do 17. marta. Kako saznajemo, do odlaganja je došlo jer Igor Čurkin namerava da u paketu kupi i pribojski FAP i "Prvu petoletku” iz Trstenika, moguće i "14.oktobar” iz Kruševca, pa pregovara direktno sa Vladom Srbije.

Nepotpuna dokumentacija u ovom trenutku ne znači ništa, jer je gotovo izvesno da će Čurkin kupiti FAP i trsteničku fabriku i o tome je ovih dana vodio intenzivne razgovore sa ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.