Curi iz aviokompanije: Ko plaća ručak 10€, a ko 4?

Izvor: B92, 27.Jul.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Curi iz aviokompanije: Ko plaća ručak 10€, a ko 4?

Procurio je interni izveštaj o odnosima radnika avio-kompanija Er Frans i KLM.

Izveštaj otkriva da francuski radnici misle kako je njihovim holandskim kolegama važan samo novac...

Holanđani samo gledaju na profit, Francuzi vode celu kompaniju u propast - samo su neki od nalaza internog istraživanja odnosa među radnicima vazduhoplovne kompanije Er Franse - KLM koje je iscurilo u javnost.

Dokument pokazuje kako je kompanija praktično "neupravljiva" zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međusobnog nerazumevanja i potcenjivanja, a zabeleženo je čak i diskriminiranje "po nacionalnoj osnovi" u kantini kompanije. Kako prenosi Gardijan, jedan od zaključaka izveštaja je da francuski radnici svoje holandske kolege smatraju osobama kojima je bitan samo novac i profit dok Holanđani ocenjuju Francuze kao rezervisane ljude koji zbog svojih interesa rizikuju budućnost cele kompanije. Istraživanje je sprovedeno na 50 menadžera francuske i holandske kompanije koje su se spojile pre 13 godina.

"Francuzi smatraju da Holanđani vole samo novac", piše u izveštaju.

Menadžeri Er Fransa takođe smatraju da oni rade u interesu cele grupe, dok KLM-ovi menadžeri brinu isključivo za dobrobit holandskog dela kompanije. Francuski menadžeri tvrde i da se holandske kolege smatraju profesionalnijim od Francuza, piše u izveštaju koje pokazuje prilično neprijatnu sliku o odnosima unutar kompanije. Holandski menadžeri pak tvrde da francuske kolege samo gledaju kako zadržati posao u Er Fransu.

"Holanđani smatraju da su Francuzi priključeni na hijerarhijski sistem i političke interese koji nisu nužno i interesi kompanije", stoji u izveštaju.

Videćemo kako možemo zajedno učiti i doneti poboljšanju tamo gde je potrebno ", ističe kompanija koja je imala tešku prošlu godinu zbog pada broja putnika nakon napada u Parizu i Nici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.