Čupić: Vlada je napravila štetu

Izvor: B92, 23.Jan.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čupić: Vlada je napravila štetu

Beograd -- Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić kaže da je Vlada napravila štetu što je smenila upravnika Narodne biblioteke Srbije.

Čupić je, gostujući u emisiji B92 "Hoću da znam", kazao da je taj slučaj pokazao da su svi učesnici na šteti, a najviše društvo, kao i da je "neprijatno" da vlada smenjuje direktore u oblasti kulture.

Podsetimo, Vlada je smenila Sretena Ugričića jer je potpisao peticiju podrške crnogorskom piscu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Andreju Nikolaidisu.

"Vlada je smenom Ugričića napravila štetu. (Ministar kulture Predrag) Marković je trebalo da prihvati njegovu ostavku, jer nju podnose ljudi koji su svesni šta su uradili. Smena nastupa kad neko nije svestan šta je učinio. Nije strašno smeniti političara u okviru politike, ali je neprijatno da vlada smenjuje direktore u oblasti kulture", rekao je Čupić.

On je istakao i da bi ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić trebalo da snosi određenu odgovornost zbog izjave da Ugričić može da podržava "iz zatvora, a ne sa mesta direktora" peticiju Nikolaidisu, koji je i savetnik predsednika Skupštine Crne Gore.

Mediji su krajem prošle nedelje preneli da je Ugričić javno podržao Nikolaidisa, koji je u svojoj kolumni napisao da bi "aktiviranje eksploziva u banjalučkoj dvorani 'Borik' (na proslavi 20 godina Republike Srpske, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić) bio civilizacijski iskorak".

Ugričić je potpisao saopštenje koje je uputio Forum pisaca, a u kome se traži da prestane "hajka koja se sprovodi" protiv Nikolaidisa i nakon toga je smenjen, iako je prvo ponudio ostavku.

Čupić je ocenio da je Dačić bio u pravu kad je tražio ostavku Ugričića, ali da treba da se izvini zbog izjave da je peticiju mogao da podržava iz zatvora, a ne sa direktorskog mesta.

On je istakao da su Ugričiću veliku štetu napravili i novinari, kao i da bi da u Srbiji "ima ozbiljan zakon o informisanju, neki medij bio ugašen".

Čupić, koji je i profesor Fakulteta političkih nauka, ocenio je i da je pogrešno što je Ugričić uopšte doveden u poziciju da potpiše tu peticiju, kao i da je izjava Nikolaidisa izuzetno problematična.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada napravila štetu smenom Ugričića

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jan.2012

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) - Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić ocenio je u ponedeljak da je Vlada Srbije napravila štetu što je, umesto da prihvati ostavku, smenila upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, jer je potpisao peticiju podrške crnogorskom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Čupić: Trebalo da se završi ostavkom, a ne smenom

Izvor: Blic, 23.Jan.2012

Slučaj upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića trebalo je da se završi ostavkom, a ne smenom, smatra član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić. ..On je gostujući na televiziji B92, ocenio da je Vlada Srbije smenom Ugričića načinila štetu i da je trebalo da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.